onsdag 22 oktober 2008

Inneboende i mitt andra hem

På biblioteket finns det riktigt skumma typer här kommer en genomgång:
Harklande gubben: Kommer in vid kvart över nio, sätter sig vi bordet vid entrén (där jag oftast sitter med Emma). Han kollar mot receptionen, det vill säga sitter inte vänd mot bordet. Har en papp mugg med någonting i. Harklar i kanske en halvtimme och sedan går han.
The lion man: En gubbe/äldre man som förut hängde på vårt favorit café, Lions (där av namnet lion man), där han alltid drack en latte och åt en chokladboll. Sedan caféet stängt verkar han hänga på biblioteket. Går in står i ett hörn, byter hörn står där ett tag, går ut, och kommer in igen efter någon timme.
Ringsignalerna: Konsumentverket eller något som sitter på övervåningen som har den mest irriterade ringsignal som hörs över hela biblioteket. De svarar aldrig.
Receptionisterna: De pratar högre än barnen och stör mer än barnen gör när de klampar i trappan.
Piss gubben: När jag sitter själv i ett så kallat "tystrum" (som inte är så tyst) brukar denna man komma in med en ikeakasse full med ihopskryklade tidningar. Han sätter sig alltid vid en av de två datorerna i detta rum. Han luktar kiss. (Egentligen väldigt sorgligt).
Kan ha glömt någon, återkommer i så fall.

Inga kommentarer: