tisdag 3 mars 2009

Rosa eller vit?

Det här är så underbart. En liten rosa/vit delfin. Förhoppningsvis är den vid hälsa också.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hoppas att det inte medför problem att jag frågar dig, det finns skrivet Uppsala hos dig och Södertörn (: Jag hittar ingen direkt info om det, men hur är kostnaderna när det gäller pendling mellan Uppsala och Södertörn? Ha en bra dag!

Michaela Rosendal sa...

Med Sj-pendelkort obegränsat antal resor kostar det 1895 (inte helt säger men mellan 1800 och 1900) och då åker man direkt tåg mellan Uppsala och Flemingsberg, dock går de inte så ofta. Direkt tåg med 10 resor kostar cirka 500 kr. Sedan kan man köpa tim-kort det kostar 2400 kronor och då får man åka på direkttågen, samt intercity tåg och regional till sthlm eller uppsala man får även åka på SL (stockholm lokaltrafik) och är då mer flexibel i tiderna. Man kan välja till UL också om man vill åka buss i Uppsala.
Sedan finns del UL/SL kort men det har jag int sådan koll på.
Det är lugnt jag letade ihjäl mig efter information.

Anonym sa...

Känner du flera som pendlar mellan? Fungerar det bra? Om man betalar runt 2000:-, det fungerar med hur mycket resor som helst? Är det en månad som gäller eller? Tack i alla fall! Det var verkligen snällt av dig (: Jag tycker helt klart att info skulle vara tydligare!

Michaela Rosendal sa...

Jättemånga lektorer pendlar i alla fall. När man betalar 2000 kr är det obegränsat antal resor och gäller i 30 dagar. Informationen hos Sj och TIM borde vara mer tydliga, jag har lärt mig sedan jag började pendla i höstas. Gå in på timinfo.se där står det mer om timkortet.

Anonym sa...

Okej! Tack för tipset! Jag ska helt klart titta efter (: Hur kommer det sig att du pendlar? Kändes det helt naturligt för dig eller fanns det tvivel, om det fanns det, vad gjorde att du tvivlade? Hur bor du annars? Fungerar det bra med pendling med allt vad det innebär med tid, pengar och allting? Jag hoppas att du vill svara eftersom det skulle ruskigt intressant eftersom jag funderar just över det (:

Michaela Rosendal sa...

Anledningen att jag pendlar är att jag inte riktigt är redo att flytta än. Det kostar även lika mycket för mig att pendla som det skulle göra för mig att bo i Sthlm, eftersom jag nu bor med min sambo. Men jag planerar att flytta till hösten bara för att inte tröttna på att pendla, går tre årig utbildning. Sedan kommer jag läsa journalistik B till hösten som är väldigt mycket praktiska kurser, och det kommer ta för mycket tid att pendla. Men det funkar bra förutom att SJ inte vet att det finns väder. Direkt tågen tar cirka en timme förresten och med pendeltåg + tåg tar det cirka en och en halv timme.

Anonym sa...

Det är klart, det kan kanske bli lite tröttsamt med tiden ): Det är inte helt enkelt det där, samtidigt är det inte helt enkelt med bostad runt Stockholm heller och vilka priser sedan (: Det som oroar lite extra det är just priset för pendlingen, men men ): Tack i alla fall!

Michaela Rosendal sa...

jag har ju delad hyra här i Uppsala så det är därför som det går vägen. Ställ dig i kö på sssb.se, huge.se (student) och riksten.se om du vill ha studentboende i stockholm.:)

Anonym sa...

Det kan säkert vara bra att göra det, samtidigt som det känns lite trist att lämna Uppsala, men det är kanske inte möjligt att välja Uppsala och Södertörn, usch ): Tack!