torsdag 29 april 2010

Pizzabullar



40 pizzabullar blev det. Gjorde dubbelt upp och jag höll ett tag på att drukna i bulldeg, formar och tomatsås. Hittade ingen kavel heller så jag tog min vattenflaska, innovativt. I morgon blir det pizzabullar för hela slanten.

Recept - För 20 st bullar
25 gram jäst
2 ½ dl ljummet vatten
1 tsk salt
1 tsk socker
ca 6 dl vetemjöl
Fyllning:
1 dl tomatsås
50 gram rökt skinka (jag tog kalkon)
100 gram riven ost
Pensling:
1 msk lättmjölk, 2 tsk oregano, 1 msk solrosfrön

Rör ut jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt de andra ingredienserna. Knåda degen och låt jäsa i 30 minuter till en timme. Kavla degen till en avlång platta. Bred ut tomatsås och lägg på skinka (kalkon) och ost. Rulla ihop och skär i bitar och lägg i bullformar. Jäs i ytterligare 20 till 30 minuter. Pensla och grädda sedan i 8 minuter i 225 till 250 grader.

Inga kommentarer: