torsdag 20 oktober 2011

Att frilansa - del ett

Nu har jag tagit mig i kragen och nästan satt igång min frilansverksamhet. Eftersom jag brinner så otroligt för journalistiken ville jag självklart börja med att spåna artikelidéer och fastnade direkt i en mängd spännande SOU:er och rapporter. Men jag hejdade mig.
Innan jag kan grotta ner mig i annan byråkrati måste jag faktiskt starta ett företag. För att jobba gratis vill jag definitivt inte. Till en början läste jag på en massa på internet. Bland annat i häftet Starta företag - information och vägledning från myndigheterna, som finns på skatteverkets hemsida om jag inte missminner mig. Men den här informationen tog mig bara så långt och med förhoppningen att få lite mer konkreta svar bokade jag en plats på skatteverkets starta eget-kurs.
I dag var jag på del ett. Och nu sitter jag därför här med två nya häften att plöja igenom och dessutom en mängd blanketter att fylla i. Tyvärr var det inte mycket som blev mer konkret under just det här kurstillfället, men jag har förhoppningar att nästa kurstillfälle kommer att vara mer givande. Pluset var ändå att jag fick en spark i baken och faktiskt ser framemot då jag skickar min första faktura.

2 kommentarer:

Malin sa...

Har du e-leg (annars skaffa!) rekommenderar jag verksamt.se, där kan du göra affärsplan och sånt efter en färdig mall, rätt bra för att få igång tankegångarna. Typ frågor om hur man tänker sig att sitt företag ska sticka ut och vara unikt. Varför ska kunder köpa just dina tjänster/produkter osv. Och så slipper du papper till skatteverket, fyll i direkt och klicka på skicka :)

Michaela Rosendal sa...

Det tipsade de faktiskt om. Jag tror att jag har det men att min dator inte riktigt vill kännas vid den :P Men ska försöka lösa det.