onsdag 5 december 2007

Se över din livsituation unga dam

Nu börjar jag bli lagom irriterad. Inte bara för att jag inte kan hitta typsnittet som jag använde i första blogginlägget utan för andra saker. Också!
Nu tog jag äntligen tag i en sak jag gått och gruvat mig över länge. Gruva är något som jag är specialist på. Jag ringde och bokade tid hos vårdcentralen för min mage som har värkt sedan årskurs 8. Jag var där tidigare i år, fick äckliga fullkorns tabletter, vilka jag spydde av. Fick sedan receptfria tabletter som inte heller hjälpte. Vid mina telefontider med min husläkare har telefonen inte ringt.
Så jag ringde idag för att boka tid. Får reda på att min husläkare har slutat, eller det heter forskar. Jag berättar om vad jag har för problem, att det blivit värre och idioten i telefonen ber mig att "se över min livssituation". "Det är inte bra att proppa i sig tabletter i onödan". Nej det vet jag väl och eftersom de inte hjälper vill jag veta vad som orsakar min onda mage. Är det inte det läkare är till för.
Det kan mycket troligt vara så att stress är grunden till mina smärtor, men varför inte utreda saken. Istället för att pracka på mig tabletter. Om de inte tycker att mitt problem är tillräckligt allvarligt för en läkare kan de väl skicka mig till en spåtant. Gör något i alla fall.
Det verkar som om hon i telefonen tror att jag vill gå runt och vara stressad. Jag försöker prioritera men det är inte så lätt när man faktiskt vill prestera bra och inte vara en av dem där stökiga ungdomarna som hänger i centrum. Bara för att jag läser Kafka och intresserar mig för journalistik är det mitt eget fel och innan jag söker hjälp måste jag bota mig själv. Ungefär.
Nu ska jag dit i alla fall, på lucia. Missar säkert lussebullarna och glöggen och luciasångerna. Men vad gör man inte, det är ju ett privilegium att få se skymten av en läkare nu för tiden.

Inga kommentarer: